About

Vanwilder:
where the wilder minds are


Vanwilder.nl is geïnspireerd door de #vanlife community op Instagram. Dit is hét online magazine voor de reislustigen op deze wereld. En dan met name die avonturiers die het voelen kriebelen als ze een foto van een omgebouwde caravan, camper of (school)bus in the middle of nowhere zien. Het ‘into the wild’ gevoel. Wanderlust. 

To be honest: ik heb er geen verstand van. Ik woon samen in een koophuis in hartje Breda, mijn reizen buiten Europa zijn momenteel op 1 hand te tellen (New York, Thailand, Cuba) en kamperen deed ik vroeger alleen maar in de achtertuin.

Ik ben dus absoluut geen expert of ervaringsdeskundige op kampeergebied. Maar onlangs werd me gevraagd of ik als bijna 30-jarige nog steeds geen kinderwens heb ontwikkeld. Mijn antwoord? ‘Eigenlijk heb ik vaker een kriebelend verlangen om ooit in zo’n omgebouwde bus de natuur in te trekken en kampvuren te bouwen.’ En vanaf dat moment was ik hooked. Ik vind het idee om bijna alles te verkopen en over een paar jaar in een bus of camper de wijde wereld in te trekken enorm verleidelijk. En ja, dat klinkt misschien geromantiseerd en kinderlijk naïef. En wellicht een beetje als het Peter Pan & The Lost Boys-syndroom: never grow up. Maar denk je eens in: rijk kunnen leven, van bijna niets.

A journey of a thousand miles begins with a single step

Vanuit die kriebels en mijn interesse in het fenomeen #vanlife is dit platform ontstaan. Want: I never go unprepared. En ik heb vragen. En heb zomaar geconcludeerd dat ik weleens niet de enige kon zijn. Durven we dit? Alles achter laten en opnieuw beginnen met slechts een paar essentials die de onderste lagen van de piramide van Maslow dekken. Waar begin je? Wat zijn de voor- en nadelen van een nomadenleven? Hoe kies je je vervoer en waar moet je op letten als je iets aanschaft? Hoe bouw je een camper om? Welke verzekeringen moet je afsluiten? Wat te doen bij pech onderweg? Hoe zorg je voor inkomen en kun je van zo weinig mogelijk zo lang mogelijk (liefst permanent) reizen?

Daarnaast vind ik de psychologische kant van reislust – de avontuurlijke variant – interessant. Zo toonde wetenschappelijk onderzoek aan dat wanderlust in sommige gevallen genetisch is bepaald. En hoewel de nomaden- en hippiecultuur al langer bestaan, lijkt ook de onrust bij de millennials (dertigersdilemma, quarter life crisis) soms een rol te spelen. We delen ons leven compleet anders in dan onze ouders en zijn minder gebonden dan ooit. Of zou je de ‘honger’ naar natuur zelfs op persoonlijkheidstypen kunnen toespitsen? Bijvoorbeeld op de hoogsensitievelingen (HSP’ers) en introverte lone rangers onder ons.

Explore. Dream. Discover.

De antwoorden op dit alles en nog veel meer (zero waste, sabbatical year, tiny houses, minimalisme, no spend year) lees je terug op Vanwilder.nl. We gaan de onderzoeken voor je in de gaten houden, inspirerende verhalen delen en experts uit ‘het vak’ interviewen voor goede tips en how to’s. Ga mee op ontdekkingsreis door de #vanlife wereld!

xo Kim

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” 

Mark Twain

Note: alle verhalen op de site worden door onze redactie geschreven, maar zijn niet altijd ons eigendom. De oorspronkelijke ‘teller of tales’ zal er daarom altijd bij vermeld staan. Ben jij een #vanlifer en vind je het leuk om je verhaal hier te delen? Please do!