Booze & food

Bonfire booze:
3x verwarmende cocktails


Houd je van kampvuren, marshmallows èn cocktails? Dan wil je dit artikel wellicht even opslaan onder je favorieten. Deze cocktails zijn met name geïnspireerd op de traditionele s’mores (marshmallows en chocolade tussen Graham crackers), hot cocoa en ehh, verwarmende likeuren. Eigenlijk mist alleen de rum nog. Drink up me hearties.

Bonfire Baileys Cocktail

Voor 1 glas | Bereidingstijd: circa 5-10 minuten

Benodigdheden

  • 1 marshmallow
  • 1 theelepel chocoladesiroop (bijv. Monin)
  • 1 digestive biscuit (verkruimeld)
  • ijsblokjes
  • 30 ml wodka
  • 60 ml Baileys
  • 60 ml melk
  • cocktailshaker

Rooster de marshmallow in een steelpannetje op middelhoog vuur tot hij een goudbruine kleur krijgt. Dip de rand van een whiskyglas in de chocoladesiroop en de verkruimelde biscuit.  

Vul de cocktailshaker met ijsblokjes en voeg de wodka en Baileys toe. Schud flink tot de ijsblokjes stuk gemaakt zijn. Doe twee ijsblokjes in het whiskyglas, schenk de likeur in het glas en vul aan met de melk. Garneer met de marshmallow: bottoms up!

Cocktails voor bij het kampvuur

© Jacquelyn Clark

Cocktails voor bij het kampvuur

© Jacquelyn Clark


Ultimate Campfire Cocktail

Voor 2 glazen | Bereidingstijd: circa 15 minuten

Benodigdheden

  • 250 ml melk
  • 250 ml (verse) slagroom
  • 100 gram chocoladedruppels
  • 1 digestive biscuit (verkruimeld)
  • 2 theelepels honing
  • 60 ml chocoladesiroop (bijv. Monin)
  • 50 gram klop- of kookpudding chocolade (instant poeder)
  • 60 ml whisky
  • marshmallows of marshmallow Fluff

Verwarm de melk en slagroom in een steelpannetje op middelhoog vuur. Smelt de chocoladedruppels in een ander steelpannetje of in de magnetron. Dip de rand van twee mokken in de gesmolten chocolade en verkruimelde biscuit. Doe de overige gesmolten chocolade bij de melk en slagroom in de pan. Voeg ook de honing en chocoladesiroop toe en klop goed door met een garde.

Voeg de mix voor chocoladepudding beetje bij beetje toe. Klop goed door en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan van het vuur en klop de whisky erdoor. Giet het mengsel in de mokken en garneer met marshmallows of Fluff. Je kunt eventueel een gasbrandertje gebruiken om de bovenlaag te karameliseren. 

Cocktails voor bij het kampvuur

© Rebecca Hubbell


Bulleit Rye Marshmallow Cocktail

Voor 1 glas | Bereidingstijd: circa 15 minuten

Benodigdheden

Voor de suikersiroop:

  • 250 ml water
  • 200 gram suiker
  • 8-10 marshmallows

Voor de cocktail:

Verwarm het water met de suiker in een steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg de marshmallows toe en draai het vuur hoger. Roer tot de marshmallows zijn opgelost. Giet de suikersiroop door een zeef in een schone glazen pot of fles en laat afkoelen. De suikersiroop kun je circa 2 weken gekoeld bewaren.

Doe de Bulleit Rye whiskey in een glas en voeg een scheutje Laphroaig single malt whisky toe voor een rokerige smaak. Roer de suikersiroop erdoor en garneer met een geroosterde marshmallow.

Cocktails voor bij het kampvuur

© Katie Currid

Cocktails voor bij het kampvuur

© Katie Currid


Door: Kim Waninge – 22 maart 2017
Bron: freckleandfair, jacquelynclark, sugarandsoul