Prepping

Dream big: de mooiste schoolbus ‘conversions’ ooit


Onder vanlife verstaan we eigenlijk het leven in een ‘van’, een busje. Zoals een Westfalia of het iconische Volkswagen busje. Maar hoe prachtig de VW T1 of T2 ook is, erg praktisch is het niet. Zeker niet als je op permanente basis met twee of meer personen on the road wilt zijn. De oplossing? Think big! Denk in caravans zoals de Airstream, campers of… bouw
 een complete schoolbus om tot mobile home. Deze vanlifers gingen je voor. Home is where you park it!

Je moet er wel even voor sparen… In Nederland zijn er exemplaren gespot vanaf 12.500 euro (via Marktplaats), maar de meeste schoolbussen kosten rond de 20.000 euro. En dat is zonder de verbouwing. Een nieuw kleurtje op de buitenkant, het strippen, speciale coatings en isolatie voor de vloer, het inrichten. Om nog maar niet te spreken over het technische onderhoud van zo’n bus. Maar dan heb je ook wat: je eigen mobiele tiny house. Let bij aanschaf goed op de regels omtrent het rijbewijs. Binnen Nederland mag je met rijbewijs B een camper of busje tot 3.500 kilo met maximaal 8 zitplaatsen besturen. Daarboven heb je een busrijbewijs D of D1 nodig.

Expedition Happiness – @expeditionhappiness

Ik ben niet snel jaloers, maar met Felix Starck (@felixstarcko) en Selima Taibi (@mogliofficial) uit Berlijn zou ik direct van leven ruilen. Hij had een carrière in Sport management maar is na het succes van zijn film ‘Pedal the world’ fulltime filmmaker geworden. Selima (Mogli) zingt en speelt gitaar en piano. Ze bracht zelfs een album uit en zong de soundtrack van Felix’ film. Het talentvolle, good looking duo kocht een schoolbus via We Sell School Buses, bouwde deze om tot tiny house (nou ja, tiny…) en reisde samen met hun Berner Sennen Rudi van Alaska naar Argentinië. Hun vlogkanaal op YouTube is absoluut de moeite waard. Binnenkort verschijnt er (in Duitsland) een documentaire van hun avontuur: Expedition Happiness. Hun complete verhaal en aanpak volg je via: www.expedition-happiness.com.

Fern the bus – @fernthebus

Fern, de schoolbus van Ben en Mande, is een slagje kleiner dan het exemplaar van Expedition Happiness, maar wij vielen wel meteen voor de mintgroene kleur (heel erg Into The Wild) en het roof top deck. Vanaf april 2017 gaat Fern op reis in het gezelschap van de crèmekleurige Birdie: @alwayshomebus.

This Little Wandering – @this.little.wandering

Nog een mintgroen exemplaar. Kayla, Ben en dochtertje Jessamyn uit Colorado zijn niet permanent in de schoolbus te vinden, maar gaan er af en toe wat langer mee op pad. Wat een luxe.

Meer toffe schoolbus projecten zien? Op Instagram vind je er onder de tag #schoolbusconversion honderden.

Door: Kim Waninge – 24 maart 2017
Bron: Instagram